ponedeljek, 08. september 2014

Tehnologija

Do srede, 28. marca, bo Cebit, največji računalniški sejem na svetu, Meka ljubiteljev informatike, računalništva in telekomunikacij. Letošnji Cebit je usmerjen v mobilnost in to naj bi bil glavni magnet za več kakor 750.000 obiskovalcev z vsega sveta. Med njimi bo vsaj tisoč Slovencev, ki se predstavljajo tudi na sedmih razstavnih prostorih. Vseh je na največjem svetovnem razstavišču več kakor 8000. Gerhard Schröder je na slovesni otvoritvi izrazil željo, da bi Cebit dokazal, da je novo gospodarstvo tu in da je zdravo. Želja je povsem umestna, saj pred koncem prvega poslovnega četrtletja skoraj ni podjetja v tej panogi, ki ne bi prikazovalo manjše rasti ali celo padca prodaje. Vseeno se razstavni pulti kar šibijo pod novimi izdelki.
Računalniki so se dokončno skrčili na žepno velikost in dlančniki so doživeli razcvet. Vsi večji izdelovalci so prikazali vsaj en nov model, še bolj zanimivi pa so številni dodatki, ki v žep prinesejo zabavo (digitalni fotoaparati, predvajalniki mp3) ali uporabno poslovnost (priključki GSM, GPS in podobno). Obetavno je tudi v brezžični tehnologiji kratkega dosega – bluetooth, saj je na ogled vrsta vmesnikov, ki bodo na voljo najpozneje do konca letošnjega leta. Tudi sicer je Cebit predvsem sejem prototipov. Mobilni telefoni, ki so na ogled, večinoma ne bodo na voljo pred poletjem, nekoliko bolje kaže tretji generaciji mobilnih storitev, ki bo na Japonskem zaživela že v maju. Japonski NTT DoCoMo je velika zvezda sejma, saj so na ogled telefoni, s katerimi bodo na Daljnem vzhodu prvi stopili v novo mobilno štetje.
V ozadju mobilnega trušča se predstavljajo številni ponudniki programske in strojne opreme, katerih rešitve so večinoma namenjene poslovnim kupcem. Le notesniki hočejo biti vedno bolj privlačni tudi končnim kupcem, katerim je namenjen tudi večpredstavni del prireditve z domačim kinom vred. Skratka, živžav v Hannovru se je začel, o pesimizmu nihče noče govoriti na glas, kar je morda tudi prav, saj so prikazane naprave privlačna popestritev trga. Za resne pogovore bo čas po zabavi. Na fotografiji: ameriški ponudnik za internetske storitve America Online zbuja na sejmu pozornost z gigantskim računalnikom.easy online dating with sudoappLatest SiteGround Black Friday Deal 2015انواع ماشین آلات نظافت صنعتی (اسکرابر , سوییپر , مکنده , واترجت ,بخارشوی صنعتی) مدرن و با استاندارد های اروپا . شرکت فلامک ماشین نماینده رسمی شرکت معتبر ایتالیایی در ایرانSpade 777 is one of the leading online gambling houses in Malaysia. We provide quality online gambling experience for all Malaysian who adore the games. As one of the best online casino Malaysia , we offer huge bonuses to our wide array of online games ranging from online slot games, online live table card games, poker games and plenty more immersive games. You can play your favorite franchise games on desktops or mobile phones.

Ni komentarjev:

Objavite komentar